Run på Bornholms Lufthavn

Publiceret 07-06-2022

Bornholms Lufthavn forventer op mod 14.000 flypassagerer under Folkemødet og har indkaldt ekstra personale. Der kan blive ventetid ved check-in og security, så mød op i god tid før afgang, lyder opfordringen.

Der bliver run på Bornholms Lufthavn fra onsdag 15. juni til søndag den 19. juni når mange tusinde mennesker vælger at flyve til og fra Folkemødet med enten DAT, SAS eller Norwegian.

”De tre luftfartsselskaber, der flyver til og fra Bornholm i dagene under Folkemødet, har plads til op mod 18.000 passagerer, så der bliver usædvanligt travlt i vores lille lufthavn, men vi skal nok sørge for at alle kommer godt afsted”, siger lufthavnschef Jimmi Holm Hansen.

Ekstra ventetid før afgang

Under Folkemødet i 2019 benyttede over 14.000 passagerer lufthavnen, hvilket formentlig også bliver niveauet i år. For at sikre tilstrækkelig kapacitet, har lufthavnschefen derfor ikke bare indkaldt alt disponibelt mandskab, men også lånt personale fra Midtjyllands Lufthavn til check-in-opgaverne.

”Vi kan håndtere alle opgaver med vores passagerer, der ankommer og rejser fra lufthavnen, men det kan godt komme til at tage lidt længere tid gennem check-in og security før flyafgangene lørdag og søndag, så mød op i lufthavnen i god tid”, lyder det fra lufthavnschefen.

Fly får max 45 minutter i lufthavnen

Også ude på flyvepladsen bliver der rift om de tre standpladser som lufthavnen i øjeblikket råder over til både rutefly og mindre privatfly, der har brug for asfalt at parkere på, mens passagerne og bagagen kommer ombord eller forlader flyet.

”Normalt ville vi have syv asfalterede standpladser til rådighed, men på grund af flyvevåbnets tilstedeværelse i en del af lufthavnen, har vi for tiden kun plads til at have tre fly parkeret ad gangen. Derfor har alle fly fået besked på at den såkaldte ’turnaround-tid’ skal være så kort som mulig, og ikke overstige 45 minutter”, forklarer Jimmi Holm Hansen.

Der er dog rigelig med plads til mindre privatfly, hvis de kan nøjes med at parkere på græsarealerne.