Rejsende med handicap

Der arbejdes både i EU og i Danmark på forbedringer af rettigheder og vilkår for flypassagerer med reduceret mobilitet. I EU er der således vedtaget en forordning, som trådte i kraft den 26. juli 2008.

Hvis du har behov for assistance i lufthavnen eller om bord på flyet, skal du gøre opmærksom på dette, allerede ved bestilling af rejsen, og uanset hvilket flyselskab du rejser med, har du mulighed for at benytte serviceordningen for rejsende med et handicap.

Oftest stillede spørgsmål

Du kan finde svar på de oftest stillede spørgsmål herunder.

Har du et handicap eller har behov for hjælp i lufthavnen så kan du benytte serviceordningen assistance – Der kan være at du:

  • Har behov for hjælp til at komme til og fra flyet.
  • Har behov for hjælp til at komme om bord.
  • Benytter kørestol og den er elektrisk eller sammenklappelig.
  • Har behov for at medbringe en iltflaske i flyet.
  • Medbringer førerhund.
  • Har nedsat syn eller hørelse.
  • Lider af en eller anden form for fødevareallergi.

Hvis du har behov for assistance i lufthavnen eller om bord på flyet, skal du gøre opmærksom på dette allerede ved bestilling af rejsen. 
Vær opmærksom på, at visse billetformer ikke nødvendigvis dækker det serviceniveau, som du har behov for som for eksempel ekstra benplads. Kontakt venligst dit flyselskab hvis du ønsker mere information.

For at kunne give dig en hurtig service anbefaler vi dig at bestille serviceordningen gerne syv dage i forvejen og senest 48 timer før afrejsetidspunktet.
Hvis du ikke har bestilt serviceordningen sammen med flybilletten, kan du skrive en e-mail til Bornholms Lufthavn eller kontakte os på tlf.: +45 56 95 26 26.

Assistancecenter

Bestil assistance

Se oversigtskortet for anvisning af "Pickup Point" (opsamlingsstedet) i Bornholms Lufthavn for handikapassistance:
 
Pickup-point i Bornholms Lufthavn

Pickup-point i Bornholms Lufthavn
 
Bygningen

Bygningen

Vagthavende i Bornholms Lufthavn

Tlf..: +45 40 26 42 12.

Solsikkesnoren

Et nyt initiativ - solsikkesnoren - skal gøre det mindre stressende at rejse for personer med ADHD, autisme, demens og andre usynlige handicap og sygdomme.
 
Formålet med Solsikkesnoren er, at sikre lige rejsevilkår for alle. Snoren sikrer at medarbejderne i lufthavnen genkender, at du har et usynligt handicap eller en skjult diagnose, uden at du behøver fortælle om det eller forklare dig”.

Solsikkesnoren benyttes allerede i flere andre internationale lufthavne og i England er den også udbredt til stormagasiner og større togstationer.

Snoren giver tid, hensyn og tålmodighed

Solsikkesnoren fortæller Lufthavnens medarbejderne, at du kan have behov for mere tid, tålmodighed eller hensyn på turen gennem lufthavnen. Snoren er for dem, der har usynlige handicap eller diagnoser, og som af forskellige årsager kan have sværere end andre ved at komme gennem lufthavnen. Snoren kan bæres gennem hele turen i lufthavnen eller blot når man skal gennem f.eks. sikkerhedskontrollen, hvis det er den del af turen, der stresser mest.

Bornholms Lufthavn udleverer Solsikkesnoren fra Trafikkontoret og den kan også udleveres ved check in skranken. Beder du om ”Solsikkesnoren” udleveres den uden spørgsmål.
 
Yderligere information om solsikkesnoren

Senest opdateret 17-05-2021