Solsikkesnoren for personer med usynligt handicap/diagnoser

Publiceret 04-01-2023

Solsikkesnoren for personer med usynligt handicap/diagnoser

Det kan være hektisk at skulle gennem lufthavnen for alle, men har man et usynligt handicap eller en skjult diagnose som f.eks. autisme, demens, angst, ADHD eller lignende, kan udfordringen være ekstra stor. Der er derfor indført ”Solsikkesnoren”, som er en grøn nøglesnor med solsikker på.

Formålet med Solsikkesnoren er at sikre lige rejsevilkår for alle. Snoren sikrer, at medarbejderne i lufthavnen genkender, at du har et usynligt handicap eller en skjult diagnose, uden at du behøver at fortælle om det eller forklare dig.

Snoren giver tid, hensyn og tålmodighed
Solsikkesnoren fortæller Lufthavnens medarbejdere, at du kan have behov for mere tid, tålmodighed eller hensyn på turen gennem lufthavnen. Snoren er for dem, der har usynlige handicap eller diagnoser, og som af forskellige årsager kan have sværere end andre ved at komme gennem lufthavnen. Snoren kan bæres gennem hele turen i lufthavnen, eller blot når man skal gennem f.eks. sikkerhedskontrollen, hvis det er den del af turen, som er mest stressende.

Bornholms Lufthavn udleverer Solsikkesnoren fra Trafikkontoret, og den kan også udleveres ved check-in skranken. Beder du om ”Solsikkesnoren” udleveres den uden spørgsmål.

Læs mere om Solsikkesnoren her.

Hvis tid, hensyn og ekstra tålmodighed ikke er nok for dig
Har du har en diagnose eller et handicap, og du har brug for assistance gennem lufthavnen for at gøre din rejse nemmere, kan du booke assistance, når du køber din flybillet. Uanset om du har udfordringer med mobilitet eller et usynligt handicap/diagnose, har du mulighed for at få assistance.