Livet i Lufthavnen

Følg med på siden, og få et lille indblik i livet i Bornholms Lufthavn.

Lufthavnen tager imod mange fly med deltagere til Folkemødet. På blot to dage forventes mere end 4000 passagerer at ankomme til Bornholms Lufthavn.

Udenfor terminalen holder busser og taxaer klar til at transportere gæsterne til Allinge.

Når flyene er tømt letter de straks igen og henter næste hold af passagerer som flyves til det årlige Folkemøde på Bornholm.

Vagthavende Marco og vores nyvaskede indsatsbil poserer foran et amerikansk transportfly.

Ca. 20 amerikanske soldater landede i september i Bornholms Lufthavn med amerikanske C-17 transportfly i forbindelse med en øvelse.

For godt to år siden fik lufthavnen den første af sine nye, store crashtenders, som de særlige lufthavnsbrandbiler kaldes.

Nu er en tvilling blevet føjet til flokken, så der er dobbelt op på topmoderne brandslukkere, mens den sidste af de ældre modeller er sendt på pension.

Her ses de-icing af et charterfly før det fløj afsted mod Rhodos. De-icing er en vigtig procedure der sørger for, at flyene bliver frie for sne, is og frost.

Så kan vores fly fortsat flyve sikkert til deres destinationer, selvom vejret er koldt.

Et DAT fly klar til afgang i vinterhimlen. Fra Bornholms Lufthavn er der mange afgange til både Billund, Aalborg og København.

Der er liv i lufthavnen dagen lang fra tidligt om morgenen til sent om aftenen. Det fører ofte til flyvninger i flotte solnedgange, som denne på billedet.

Snerydderen kom på arbejde i Bornholms Lufthavn, og medarbejderne i lufthavnen arbejdede ihærdigt for at holde landingsbanen fri for sne.